Pääkuva

Pääkuva

1. Pasta Carbonara eli viskinjuojan spagetti

Helppo pasta kiireisille, opiskelijoille ja muille työttömille. Iltapalaherkku pienellä twistillä.





Tarvikkeet ja työkalut:

  • 1 pussillinen kuituista pastaa
  • 1 litra vettä
  • 1 kattila (iso)
  • 1 hella, nuotio tai trangia
  • 1 x Poppamiehen Savunaga-kastiketta tai muuta tulista kastiketta
  • Mausteita (se ja sama mitä sinne pistät; ei maistu kastikkeen läpi kuitenkaan)
  • 1 pullo viskiä

Valmistusprosessi

1. Laita vesi kattilaan kuvan mukaisesti


2. Laita hella päälle kuvan mukaisesti. Vain idiootti jättäisi kattilan hellalle ilman lämpöä, ja menisi täyttämään kuulakärkikynällä ristikoita (olettaen, että osaat kirjoittaa) odotellekseen tai lukemaan Tekniikan Maailmaa. Huomioi, että pistät kattilan oikealle levylle - älä siis matki kirjaimellisesti alla olevaa kuvaa!
3. Kun vesi kiehuu, lisää pastat veteen. (älä muovia, vaan pastat)


4. Pastan annetaan kiehua vedessä seuraavan taulukon mukaisesti:
  • 9 minuuttia: normaali
  • 8 minuuttia: al dente
  • 7 minuuttia: TOSIMIES
5. Marinoi pastat kevyesti tulisella kastikkeella juuri kun pastat ovat kypsiä:
Pasta näyttää seuraavanlaiselta:


Huom! Ota seos pois liedeltä kastikkeen lisäyksen jälkeen, sillä kiehuessaan kastikkeesta saattaa tulla ns. kyynelkaasuefekti.

6. Totea pasta syömäkelvottoman tuliseksi. Tosimies ei kuitenkaan valita, vaan tyytyy haikeaan kohtaloonsa maltillisesti ruokajuoman ja Tommy Tabermannin runon kera:

Jotka tulevat suorinta tietä, saapuvat tyhjin taskuin.
Jotka ovat kolunneet kaikki polut, tulevat säihkyvin silmin,
polvet ruvella, outoja hedelmiä hauraassa säkissään.
Niin se ystäväni on, niin se on, että eksymättä et löydä perille. 

Seuraavassa osassa teemmekin kevyen salaatin. Voit varautua jo etukäteen teroittamalla puukon (esimerkiksi USMC KA-BAR, KA-BAR BK2 tai mora. Vesuri tai kirveskin käy) viherlehdyköiden silppuamista ja hienontamista varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti