Pääkuva

Pääkuva

5. Saatanan pullat

Resepti perustuu vahvasti erinomaiseen Chocochilin Jerk seitan ja limebataatit-reseptiin. Voisin vain lyhyesti kertoa mitä tein erilailla ja lukisitte alkuperäisen ohjeen edellä mainitulta sivulta, sillä ei kai kukaan niin idiootti ole että ei pystyisi tähän ilman yksityiskohtaisia ohjeita?

Sinulle ohjeet kuvien kera alla, ole hyvä.

Työkalut ja välineet

Seitan-mötkylä

  • 2 dl vettä
  • 1 dl maustettua korppujauhoa
  • 2 tl chipotle chili pepper-maustetta
  • 2,5 dl gluteenijauhoja
  • 1,25 dl gramjauhoja
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl soijakastiketta

Keitinliemi

  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 0,25 dl soijakastiketta
  • 0,25 dl balsamicoa
  • 2 dl olutta
  • 4 cl halpaa viskiä
  • 2 rkl nestemäistä savuaromia
  • 2 rkl Worchester-kastiketta
  • 5 lorausta Tabasco Habanero-kastiketta

Pullien marinadi

Katso resepti Chocochilin sivuilta. Älä laita sipulia (valkosipulin saa laittaa). Lisää myös:
  • 3 rkl mustikkaa
  • 1 rkl lakkahilloa

Jälkipeli

  • 1 kpl sitruunan viipale
  • 1 kpl porakoneen kotelo
  • 1 kourallinen pinaattia
  • 1 kpl 5 metrin mittanauha
  • keitettyä pastaa
  • 1 kpl sähköteippiä

Valmistusprosessi

1. Sysää seitan-mötkylän ainekset kattilaan, pistä kädet mutaan (ei kirjaimellisesti. Taino, jos nyt olit oikeasti pistämässä niin enpä estele.) ja puristele mössöä käsin. Kunnes se näyttää öh, katso alla.


2. Veivaa mötöstä kaksi pitkulaista rullaa. Leikkaa 1 cm leveitä paloja ja pyörittele niistä pullat.


Tirsk.


3. Nyt kaiken järjen mukaan kattilasi pitäisi olla suht tyhjä, poislukien jauhojen jämiä. Jottei tarvitse tiskaa niin paljoa, lisää kaikki keitinliemen ainekset kattilaan ja kun liemi kiehuu, lisää pullat liemeen. Keittele saatanallista seosta 30 minuuttia.


Älä ole pöllö ja jätä lusikkaa kuumaan liemeen.

4. Kun pullat poreilevat, voit tehdä marinadin. Jätä pois sipuli ja lisää mustikat ja lakkahillo. Marinadista tulee nyt hieman makeampi, sillä itse saatanan pullat ovat liemen takia hyvin tumman maukkaat ja kaipaavat vähän terävyyttä ja makeutta marinadista.



5. Kun liemi on poreillut puolisen tuntia, siirrä pullat kuumalle (poimi pullat lusikalla valuttaen ylimääräisen veden pois) pannulle ja sekoita marinadi sekaan. Laita pastat kiehumaan ja kun pastat ovat valmiit, voit ottaa myös pullat pois pannulta. Muista huuhtoa pastat siivilällä. Tai siis, vedellä käyttäen siivilää. Summa summarum, pastat ja pullat pannulla (siis pastat kattilassa ja pullat pannulla) valmiit samaan aikaan.


Keitinliemen varmaan voisi ottaa myös talteen tai käyttää sitä pohjana erilliselle kastikkeelle. Yritin tehdä liemestä venhäjauhoilla suurustaen pastalle kastikkeen, mutta onneksi itsesuojeluvaistoni alitajuntaisesti sai lisäämään liikaa jauhoja, jolloin kastike meni pilalle. Myöhemmin tajusin onnen onnettomuudessa, sillä kaikki kastikkeet ovat turhia paitsi silloin kun ne onnistuvat ja ovat merkki huonosta maustamisesta. Kastikkeet ovat myös verrattavissa lastenruokaan, kun erilaiset ruoan ja mausteiden tekstuurit muusataan tasapaksuksi mössöksi.



R.I.P. kastike.

6. Asettele pullat, pasta, pinaatti ja sitruunan pala lautaselle. Vaikka eläimelliset vaistosi barbaarisesti vaatisivat lappaamaan ruokaa lautasen täyteen, pyri olemaan edes hetki ihmisiksi ja sivistyneesti asettele ruoat esteettiseksi kokonaisuudeksi puhtaan lautasen päälle. Ei siis näin:



Vaan näin:



Tarjoile porakoneen säilytyslaatikon päältä ja ylimääräistä tunnelmaa voit luoda vaikkapa koristelemalla ruokapöydän mittanauhalla ja sähköteipillä.

Syödessäsi kiinnitä huomiota sitruunaan: se antaa paljon makua ruokaan ja puhdistaa maut suussasi. Koita mieltää sitruuna ruokasi kastikkeeksi. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että kastikkeeni epäonnistui muutama rivi ylöspäin. Todettakoon vain, että ruoka oli ihan helvetin hyvää eikä kaduta yhtään. Paitsi että sitruuna voi paljon käytettynä viedä kiiltoa hampaista. Ensi kerralla voit myös käyttää aterimia ruoan syömiseen. Jos et tiedä mikä on aterin, niin varoitan jo etukäteen ruokailuparadigmasi tulevasta muutoksesta. Muutosvastarintaa lieventämään voit kuunnella Tapio Rautavaaran Yölinjalla-kappaleen, tai jos olet maailmanmiehiä niin etsi Johnny Cashin alkuperäinen versio.



2 kommenttia:

  1. Täytyy ihan rakastaa tätä sun blogii.Vegenä ja chiliä rakastavana turjakkeena tämmönen akanriekalekkin pääsee nauttii näistä ohjeista.
    Tunnustampa kuitenkin että raatolaisena en pystyny millää asettelemaan hienosti lautaselle. Lämäsin kupinpohjalle kaikki.Siitä varmaan meikäläiselle miinusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta ja hyvä kuulla!

      Tiedän, että sisäinen kamppailu mättämiselle on välillä kova, mutta toivottavasti seuraava miete auttaa välttämään tulevaisuuden dekadenssin:

      "Kaikki on mahdollista. Mahdottoman toteuttaminen vain vie hieman enemmän aikaa."

      - Tuntematon

      Poista